Kuchnia strażacka ze zbożami wysokiej jakości

To cykl wydarzeń kulinarnych w trakcie których będzie można posmakować wspaniałych potraw przygotowanych przez mistrzów strażackich.

Mięso smażone na grilu
Sprawdź nadchodzące wydarzenia
Mięso pieczone na grilu

Walory zbórz

Do przygotowania potraw i wypieków używamy ziaren i mąk z ekologicznych zbóż, szczególnie polecamy świeżo mielone mąki które mają gwarantowaną jakość prozdrowotną. Najbardziej
polecamy mąki z ziarna Orkiszu, Samopszy , Płaskurki oraz ostatnio z pszenicy Trispy – które to zboże zostało odtworzone z banku zbóż pierwotnych, i staje się coraz bardziej popularne ze względu na walory prozdrowotne.

Pszenica okrągłoziarnowa- Trispa to pierwotne pradawne zboże o wysokiej wartości odżywczej. Zawiera o 18% więcej białka w porównaniu do pszenicy zwyczajnej. Białko to wyróżnia się dodatkowo korzystnym składem aminokwasowym. Wyższą zawartością aminokwasów egzogennych, których nasz organizm nie potrafi sam wytworzyć i musimy dostarczyć je wraz z pożywieniem.

Nadchodzące wydarzenia

Nadchodzące wydarzenia

Nadchodzące wydarzenia

Obecnie nie ma nadchodzących wydarzeń

Wydarzenia archiwalne

Relacje z wydarzeń

Sprawdź relacje z wydarzeń kuchni ze zbożami wysokiej jakości!

Systemy jakości zbóż

Jakie systemy jakości cechują zboża które wykorzystujemy podczas imprez kuchni strażackiej ze zbożami wysokiej jakości? Sprawdź to!

Jakość Tradycja
Rolnictwo Ekologiczne
Poznaj Dobrą Żywność
Chronione Oznaczenie Geograficzne
Gwarantowana Tradycyjna Specjalność
Chroniona Nazwa Pochodzenia
Produkt Polski